Bojkot gusara

Posted on Rujan 29, 2008. Filed under: event | Oznake: |

U grupnoj dinamici postoje dva tipična načina za ispasti pametan i bojkotirati ostatak grupe. Prvi je bitno češći i svodi se na izjave tipa: “Ovdje se samo mlati prazna slama (tj. razgovara se), a treba se primiti posla.” Drugi je prigovor da se to što se radi radi bez ikakvog kompasa, vizije i bez utemeljenja u relevantnom vrijednosnom sustavu. Uf uf.

Piratska scena iz Švedske (Piratski biro, Piratski zaljev i Piratska partija) je uspjela začepiti gubicu kompletnom spektru seruckanja i bojkotiranja. Nitko nije uspio tako uvjerljivo artikulirati argument o neodrživosti intelektualnog vlasništva u digitalnom mrežnom okružju usput održavajući najveći BitTorrent tracker web site na svijetu. Time su postali neprijatelj broj jedan filmske i glazbene industrije.

Na svaku sudsku tužbu švedski pirati odgovaraju zaigranom taktičkom semiotikom. Filmskoj industriji ponudili su OscarTorrents.com gdje bilo tko može naći link za sve kandidate za Oscara i sami odlučiti koji su to filmovi koji zaslužuju preporuku za daljnje gledanje. Naravno, i Eurovizija je dobila svoje mjesto nesputane distribucije.

Pokušaj kupovine mikronacije Sealanda i uspostava piratske države koja će u digitalnom ukinuti privatno vlasništvo samo je još jedna od briljantnih piratskih zajebancija s ozbiljnim posljedicama.

Filmska i glazbena industrija ih mrzi iz dna duše. Povjesničari umjetnosti, teoretičari raznih polja i revolucionari amateri ih obožavaju. A pirati za svakog imaju poneko ogledalce i drangulije. Da se ogledaju i da se zabavljaju, jer digitalno emancipira i protiv vlastite volje.

Pirat Rasmus Fleischer govorrri sutrrra u mami u sklopu gostovanja “Trrransformacije javne domene” na standarrrdnom g33koskopu utorrrkom u 19:00, Prrreradovićeva 18. Explorrring the scope of geekdom.

Da li ćete bojkotirati gusare zbog prazne slame ili zbog praznih ideala potpuno je nevažno….. Neka ne čeka pametniji posao 😛

1955644202

Oglasi

Make a Comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Jedan odgovor to “Bojkot gusara”

RSS Feed for ki.ber.kom.uni.st Comments RSS Feed


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: